Web Threat Protection inschakelen en uitschakelen

Het onderdeel Web Threat Protection is standaard ingeschakeld en werkt in de modus die door de experts van Kaspersky is aanbevolen. Voor Web Threat Protection kan het programma verschillende groepen instellingen toepassen. Deze groepen van instellingen die in het programma zijn opgeslagen, worden beschermingsniveaus genoemd: Hoog, Aanbevolen, Laag. De instellingen van het beschermingsniveau voor webverkeer Aanbevolen worden beschouwd als de optimale instellingen die door experts van Kaspersky worden aanbevolen (zie de onderstaande tabel). U kunt een van de vooraf geïnstalleerde beveiligingsniveaus selecteren voor webverkeer ontvangen of verzonden via de HTTP- en FTP-protocollen, of een aangepast beveiligingsniveau voor webverkeer configureren. Als u de instellingen van het beschermingsniveau voor webverkeer wijzigt, kunt u altijd de aanbevolen instellingen van het beschermingsniveau voor webverkeer herstellen.

Je kunt het beschermingsniveau alleen selecteren of configureren in de beheerconsole (MMC) of de lokale interface van het programma. U kunt het beschermingsniveau in Webconsole of Cloudconsole niet selecteren of configureren.

Het onderdeel Web Threat Protection in- of uitschakelen in de Beheerconsole (MMC)

Het onderdeel Web Threat Protection in- of uitschakelen in de Webconsole en Cloudconsole

Zo schakelt u het onderdeel Web Threat Protection in en uit

Instellingen voor Web Threat Protection aanbevolen door Kaspersky-experts (aanbevolen beveiligingsniveau)

Parameter

Waarde

Beschrijving

Controleer of het webadres voorkomt in de database met schadelijke webadressen

Aan

Door de koppelingen te scannen om te bepalen of ze zijn opgenomen in de database met kwaadaardige webadressen, kunt u websites volgen die aan de denylist zijn toegevoegd. De database van kwaadaardige webadressen wordt door Kaspersky onderhouden, bij het installatiepakket van het programma meegeleverd en tijdens database-updates van Kaspersky Endpoint Security geüpdatet.

Controleer of het webadres voorkomt in de database met phishingadressen

Aan

De database van phishing-webadressen bevat de webadressen van bekende websites die voor phishing-aanvallen worden gebruikt. Kaspersky vult deze database met phishing-koppelingen aan met adressen die zijn verkregen van de internationale organisatie gekend als Anti-Phishing Working Group. De database van phishing-adressen wordt bij het installatiepakket van het programma meegeleverd en tijdens database-updates van Kaspersky Endpoint Security bijgewerkt.

Gebruik heuristische analyse (Web Threat Protection)

Gemiddelde scan

De technologie is ontworpen om dreigingen te detecteren die niet met de huidige versie van de databases van het Kaspersky-programma kunnen worden gedetecteerd. De technologie detecteert bestanden die mogelijk geïnfecteerd zijn met een onbekend virus of een nieuwe variëteit van een bekend virus.

Wanneer webverkeer wordt gescand op virussen en andere toepassingen die een bedreiging vormen, voert de heuristische analysator instructies uit in de uitvoerbare bestanden. Het aantal instructies dat door de heuristische analysator wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het niveau dat is gespecificeerd voor de heuristische analyse. Dit niveau van de heuristische analyse verzekert een evenwicht tussen de grondigheid bij het zoeken naar nieuwe dreigingen, de belasting van de bronnen in het besturingssysteem en de duur van de heuristische analyse.

Gebruik heuristische analyse (anti-phishing)

Aan

De technologie is ontworpen om dreigingen te detecteren die niet met de huidige versie van de databases van het Kaspersky-programma kunnen worden gedetecteerd. De technologie detecteert bestanden die mogelijk geïnfecteerd zijn met een onbekend virus of een nieuwe variëteit van een bekend virus.

Actie bij detectie van een dreiging

Download blokkeren

Als deze optie wordt geselecteerd bij de detectie van een geïnfecteerd object in het internetverkeer, blokkeert het onderdeel Web Threat Protection de toegang tot het object en toont het een bericht in de browser.